Sommernytt fra Sel Fjellstyre

Da er endelig sommeren her. Fisken biter, beitedyrene er på plass, og nytt dyre- og fugleliv er i emning. I løpet av sommeren får vi mange spørsmål om ulike temaer. Vi har derfor valgt å informere litt om de vanligste spørsmålene her. Sel Fjellstyre ønsker med dette alle en riktig god sommer!

.

Fiske

Alle over 16 år som fisker i statsallmenningen plikter å løse fiskekort. For mer info om fiske les her:

Fiske 2024

Innsamling av båtvrak 2024

Fjellstyret kommer til å bestille utkjøring av båtvrakene som er meldt inn til slutten av august. Det haster derfor med å få med flest mulig nå. Så hvis du har et vrak av en båt du skulle ha blitt kvitt så ta kontakt snarest. Nytt av året er at også de som har båtvrak i Karelen /Koltjønn (Kvam) kan melde inn vrak. Dette er en ypperlig anledning til å kvitte seg med båter som ikke lengre er i bruk på en effektiv måte. 

Les mer om Båtvrak

- Du leverer båten din selv på oppsamlingsplass innen 01.08. Krever så pant for båten på egenhånd.

- Båten overdras til fjellstyret, som henter båten og frakter den til oppsamlingsplass. Fjellstyret beholder panten.

Vi kartlegger også behovet utenfor statsallmenningen. Finnes det båter ved Lågen, Selsvatnet, private vann, hjemme osv, ta kontakt.

Fron Statsallmenning: Vi prøver også å få en oversikt over hva som finnes av vrak i Fron. Så hvis du har noe som skulle ha vært levert der, ta kontakt. Vulufjell statsallmennig har vi pr i dag "friskmeldt", da vi ikke har registrert noe der.

Kontakt Kai Rune Båtstad, 41238073, snarest hvis du har et båtvrak. Send gjerne bare en SMS slik at vi er igang.

Beitevedtekter

Det har kommet noen spørsmål vedr. hvilke regler som gjelder for beite i Sel- og Nordre Kolloen Statsallmenninger. Det ble i 2021 vedtatt følgende beitevedtekter i dette området:

Beitevedtekter Sel- og Nordre Kolloen Statsallmenninger.

Inngjerding av fritidsbebyggelse

Inngjerding av fritidseiendom i Sel- og Nordre Kolloen Statsallmenninger krever godkjenning av Statskog og Fjellstyret. Søknad sendes hit: post@statskog.no 

Regler og retningslinjer for gjerde rundt fritidshytter i Sel og Nordre Kolloen Statsallmenninger.

Gjerdehold setre

Alle som har setre plikter å holde gjerdene sine i orden. Det bør være unødvendig å måtte få et pålegge fra Fjellstyret/Statskog før man fjerner gamle gjerderester eller retter opp gjerder som har falt ned. Piggtråd er i utgangspunktet IKKE lov. Men er det tråd som er i orden, så kan det fortsatt stå oppe. Men gammel tråd kan IKKE byttes med ny. Målet er at all piggtråd skal fjernes fra utmark i fremtiden. Piggtråd gjør stor skade på både tamdyr og villdyr. Har du ikke bruk for gjerde lengre, så ta det ned.

Trekning småviltjakt

Trekningen av årets småviltjakt vil skje sammen med Sel- Jeger og Fisk mandag 01.07.

Hjortejakt 2024

Det selges 2 hjortekort til høsten. Her kan alle søke. Uavhengig om de er innenbygdsboende eller ikke.

Hjortejakt 2024

Villreinjakta 2024

De aller fleste villreinkortene er nå løst inn. Dette gjelder både Sel og Vulufjell. Kommer mer info senere i sommer om hvor og når kortene og prøvetakingsutstyr kan hentes. 

Båndtvang

Det er de siste årene satt opp en rekke infoskilt vedr. båndtvang. Men alle områder kan ikke dekkes med skilt. Det kreves derfor at alle bidrar med info når det gjelder hvilke regler som gjelder og hvorfor. For mer info sjekk her.

Båndtvang

Kontaktinfo:

Fjelloppsyn/daglig leder: Per Erik Sannes, 922 26 453

Fjelloppsyn: Kai Rune Båtstad, 412 38 073

Fjellstyreleder Sel: Håkon Nårstad, 906 99 129

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×